De fleste apps er døde!

I dag skriver dinside.no en artikkel om at de fleste appene er døde og prøver å male et dystert bilde av appmarkedet. Hele 65% av iOS appene kan betraktes som døde, dvs at de kommer ikke med noen oppdateringer, ingen jobber videre med dem. Utgangspunktet til artikkelen er en plansje laget av franske StarDust som har laget en del interessant statistikk rundt tema apps. Hele denne plansjen kan ses nederst i artikkelen og er en fin oversikt over dagens app utvikling, fordelt på de ulike plattformene.

Men alvorlig talt. Er det et problem at 65% av appene i AppStore ikke oppdateres? Det finnes noe sånt som 617.000 apps i bare AppStore, 480.000 Android apps og jaggu meg finnes det ikke over 150.000 Windows Phone apps også. Det kommer over 3000 nye apps ut på tvers av plattformene hver eneste dag, så det er jo ikke slik at apps er en nedadgående trend som ingen jobber med eller er interessert i. Det å tro at det kun finnes tipp topp interessante apps der ute på markedet i mylderet av millioner av apps er jo naivt. Det er jo tross alt en god del apps der ute som virkelig ikke trenger noen oppdatering. Jeg går i alle fall ikke rundt å venter på spennende oppdateringer på lommelykt-appen min… Og dessuten har jeg fått meg iOS 7 nå, hvor lommelykt er innbakt og dermed blir en del apps unødvendige. Men de forblir jo i AppStore likevel. Da kan man betrakte dem som døde, men det er vel helt greit det? Er vel ikke så dystert for markedet generelt det?

Det finnes da millioner av websider der ute som aldri oppdateres? Føler ikke at markedet for internettløsninger er dyster av den grunn?

Dystert eller ei, her er plansen til StarDust med interessant statistikk rundt appmarkedet.
Mobile reputation by StarDust

Leave a Reply